Naslov
Hotemaže 79, 4205 Preddvor

Termini skupinskih treningov
sreda od 18.00 - 20.00
Individualni treningi po dogovoru

Biu Tze

Za večino kitajskih mojstrov Wing Chuna pri Biu Tze formi ni ničesar mističnega. Večina zahodnjakov tej formi pripisuje nadnaravno moč in dvomljive ubijalske sposobnosti, vendar ima večina Kitajcev na to drugačen pogled.

Mnogi menijo, da  Biu Tze išče rešitve v nujnih situacijah. Če ravno nismo super heroji je vsak pretep nujna situacija, še posebno takrat ko vemo, da nismo sposobni takoj onesposobiti napadalca. Z uporabo Biu Tze tehnike običajno hitro končamo pretep, zlasti takrat, ko smo stisnjeni v kot. Poleg tega, da nam pomaga doseči zmago, z njegovo pomočjo lahko premagamo nasprotnika, ki nas je že nadvladal in se nam situacija zdi brezizhodna.

Z uporabo Biu Tze tehnike povečamo svojo fizično moč in oslabimo moč nasprotnika. Dlje kot traja boj, večje pa so možnosti za poškodbe. S tega razloga težimo k temu, da čim prej onesposobimo nasprotnika, pri tem pa upamo, da nam za dosego tega, ne bo potrebno uporabiti vsega naučenega znanja.

Da premagamo nasprotnika, imamo na razpolago veliko agresivnih in direktnih tehnik, ki nam jih omogoča Biu Tze.

Saat Geng Sau ( udarec v grlo ), Chaan Sau ( udarec v čeljust od spodaj navzgor z odprto dlanjo) in trojni udarec s komolcem ( Kap Jan, Quaj Jan, Paj Jan ).

Chaan Sau ne bo le uspaval nasprotnika ampak bo zadal tudi resne poškodbe vratni hrbtenici, zobem in čeljusti. Ti dve tehniki je možno uporabljati tudi s pestjo.

Posebni treningi za moč, hitri odzivi telesa in gibi v sili, so le nekateri izmed tehnik Biu Tze – ja. Da se neaučimo teh nevarnih tehnik Wing Chuna moramo imeti zelo dobrega inštruktorja, trenirati Chi Sau in vaditi s partnerjem. Najpomembnejša pa je volja in zadostna motivacija pri učenju te smrtonosne tehnike.

Biu Tze je bila v starih časih izredno skrivnostna in skrita forma. Vedno se je ohranjala znotraj družine. Ko je študent končal osemletno izobraževanje Wing Chuna mu je bila predstavljena še ta forma. Biu Tze je zelo posebna forma saj temelji na zelo kratkih  in zelo dolgih kontaktih.

Forma je osnovana izključno na napadu in ruši filozofijo Wing Chuna v svojih obrambnih namenih, čeprav pa radi rečemo, da je najboljša obramba napad.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja