Naslov
Hotemaže 79, 4205 Preddvor

Termini skupinskih treningov
sreda od 18.00 - 20.00
Individualni treningi po dogovoru

O NAS

Vse kar sem dosegel dolgujem Wing Chunu !
-Bruce Lee-

owks

OWKS – Organizacija za Wing Chun Kung Fu in samoobrambo je bila ustanovljena z namenom, poučevati dober in kvaliteten Wing Chun in samoobrambo. 

OWKS program se razlikuje od drugih Wing Chun šol po tem, da je prilagojen današnjemu času. V 300 letih se Wing Chun ni pretirano spreminjal. Vendar bi se moral. Nasprotniki so vedno boljši, močnejši in iznajdljivejši. Wing Chun pa je v večini šol ostal tog, zategnjen in nefleksibilen.

Pri nas je drugače. Je gibljivejši, hitrejši in fleksibilnejši. Pripravljen na obrambo pred vsemi napadi iz drugih borilnih veščin. Tudi MMA. Tudi v MMA- ju počasi odkrivajo njegovo kvaliteto in učinkovitost ( Anderson Silva in drugi ).

Si Fu Andraž Sajovic, ki je ustanovitelj 
Organizacije za Wing Chun in samoobrambo
je svojo pot začel v Kranju leta
1996 pod mentorstvom Sifu Martin Dragoša. Naprej se je šolal v organizaciji IWKA v Avstriji, pod vodstvom nacionalnega inštruktorja in nosilca 10. mojsterske stopnje v večih stilih Wing Chuna Sifu Sergia Iadarole, udeležil pa se je tudi več njegovih seminarjev v tujini. 

Si Fu Andraž Sajovic je kot certificiran trener za Wing Chun, osvojil ves Ip Manov program, zdaj pa se izobražuje v drugih stilih Wing Chuna kot so ( Weng Chun – Tang Yick, Chu Chung Man, Kwe King Yang, Wai Yan, …

Organizacija OWKS, je moderna organizacija, zato v svoj program vključuje najbolj uporabne tehnike priznanih Wing Chun mojstrov.

Samozavest

Ena od številnih velikih prednosti treninga Wing Chuna je razvoj trdnega občutka samozavesti. Borilne veščine in njihove tehnike zahtevajo določeno mero potrpljenja in pozornosti do podrobnosti.

Številne poteze v različnih disciplinah potrebujejo leta, da jih obvladate. Ko pa se učenci tehnik naučijo, je občutek nenadkriljiv. Ta občutek dosežka nam daje samozavest in voljo do življenja.

Človek med treningom odkrije veliko o sebi. Več vemo o sebi, bolj smo samozavestni. Če vemo, da smo se sposobni braniti in smo prepričani v svoje sposobnosti, je zagotovo občutek čudovit.

Ta pridobljena samozavest, pridobljena z borilnimi veščinami se zrcali tudi v naše vsakdanje življenje, ne glede na to, kaj smo po poklicu in kakšno je naše delovno mesto.
Samozavest je neverjeten stranski produkt treninga borilnih veščin..

osredotočenost

Wing Chun se osredotoča na načela in filozofije, ki se vrtijo okoli samodiscipline, integritete in odpornosti, ki prihaja iz nas samih. Povečuje se samopodoba z zagotavljanjem telesne aktivnosti in skupinskih izkušenj ter poučevanjem sproščenosti, koncentracije, ter usmerjenosti v cilj.

Čuječnost

Številne tradicionalne oblike borilnih veščin poudarjajo meditacijo in čuječnost ter duševno moč. Ne samo, da čuječnost zmanjša stres, ampak tudi koristi vsem pri okrevanju od odvisnosti. Vadba dihalnih tehnik znotraj in zunaj telovadnice pomaga umiriti duha in telo.

Koncentracija, ki jo pridobimo z vadbo Wing Chuna ljudem pomaga oblikovati bolj zdrave navade, poveča samokontrolo in zmanjša impulzivnost.